Zit jij niet lekker in je vel? Hoe voel je dat eigenlijk?

Lekker in je vel zitten, is een kwestie van voelen

Je klachten lijken vaag en met een beetje moeite kun je ze best negeren. Eigenlijk functioneer je nog wel. Op je werk en thuis. Ook de sportschool lukt meestal nog net. Wanneer je je uiteindelijk bewust wordt dat je niet lekker in je vel zit, dan heb je eigenlijk al talloze lichaamssignalen genegeerd. Soms bewust maar meestal onbewust negeren we de signalen dat er ergens iets niet goed gaat in je leven. Het gevolg? Je zit niet lekker in je vel. Je komt niet goed uit de verf en hebt het gevoel dat je je overal toe moet zetten. De laatste keer dat je écht onbezorgd vrolijk was, is lang geleden.

Een haptotherapeut kan je helpen om je gevoelens en emoties weer de plek te geven in je leven die ze verdienen. Met als gevolg dat gevoelens je niet zo overspoelen. Minder kans hebt op een burn-out en je weer kunt genieten. Je voelt je de beste versie van jezelf.


Klachten

Veel cliënten die bij mij een afspraak maken, willen weer lekker in hun vel zitten. Vaak lopen ze al een tijd rond met een of meerdere van onderstaande klachten:

  • Je bent de laatste tijd niet de beste versie van jezelf
  • Onzekerheid: je twijfelt aan je eigen kunnen
  • Je hebt last van spanningsklachten
  • Gevoelens en emoties kunnen je plotseling overspoelen
  • Niemand lijkt je te begrijpen: jij hebt eigenlijk toch niks om over te klagen?
  • Je piekert overdag maar ook steeds vaker ’s nachts
  • Het leven voelt zwaar, je mist plezier en onbezorgdheid in je leven

Eigenlijk komt het erop neer dat je niet meer goed kunt voelen wat je werkelijk echt goed doet. Waar knap je van op? En wat kost je eigenlijk te veel energie? Wat vraagt te veel van jou waardoor je spreekwoordelijk steeds maar weer je schouders eronder moet zetten en even moet doorpakken? Want als je maar lang genoeg door rent en het voelen vermijdt, raak je steeds meer vervreemd van je lijf. Je ratio gaat steeds harder zijn best doen door je voor te houden dat als je nog net wat meer je best doet, of even doorzet, het wel weer goed komt. Je denken probeert de controle te krijgen over hoe je je voelt en zoekt verklaringen voor het vage gevoel dat je bekruipt.


Kompas

Een haptotherapeut kan je helpen om het contact met je voelende vermogens te herstellen. Jouw gevoel is namelijk een betrouwbaar kompas die je de signalen en antwoorden geeft waar je naar zoekt. Hoe dat werkt? Door je gevoelens serieus te nemen. Met de bedoeling om stil te kunnen staan bij wat goed voelt en wat je beter kunt laten. Je leert ten eerste je lichaamssignalen herkennen. Om vervolgens een keuze te hebben en ze een plek te geven in je dagelijkse leven. Je leert (onbewuste) gevoelens die jouw gedachten en je gedrag bepalen, als een kompas te gebruiken in je dagelijkse leven.

Wil jij de balans herstellen tussen denken en voelen? En weer lekker in je lijf zitten? Plan dan een afspraak om kennis te maken met haptonomie. Of stel je vraag via het contactformulier.