Over mij

Ik ben Debby van Schuppen (1974), moeder én stiefmoeder van vier kinderen en samen met man, kinderen en huisdieren wonen we in hartje Amsterdam. In mijn praktijk op de dijk in Amsterdam Noord werk ik als haptotherapeut en NLP coach.

Na het afronden van de Vrije School en de havo, studeerde ik vervolgens in 1999 af aan de Academie voor Journalistiek & Voorlichting. In 2005 besloot ik voor mezelf te beginnen als interim communicatie adviseur, gespecialiseerd in verandertrajecten.

Amsterdam Noord

In de jaren die volgden had ik veel interesse in persoonsgerichte ontwikkeling, gezonde voeding en vitaliteit in het algemeen. Ook zag ik veel mensen opbranden of vastlopen in het bedrijfsleven en voelde ik bij mezelf een behoefte om werk te doen dat er werkelijk toe doet voor iemand. Daarom ben ik begin 2013 begonnen met mezelf verder te scholen. In september 2015 rondde ik mijn opleiding NLP Master Coach af aan de Academie voor Psychotherapie (NLP Meesterschap). Degelijk geschoold en met een schat aan ervaring heb ik me in 2017 als NLP coach gevestigd in de groepspraktijk op de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord.

Haptonomie

Met coaching kan ik prachtige resultaten bereiken. Maar toch ontbrak het lichaamswerk. Gespannen nekspieren, hoofdpijn of rommelende darmen. Ze worden vaak met een paracetamolletje het zwijgen opgelegd. Veel lichamelijke klachten en stressgerelateerde symptomen komen voort uit een disbalans tussen denken en voelen. Ons lijf vertelt ons namelijk haarfijn datgene waar verbale en cognitieve antwoorden verstillen. Een oude wens kwam in vervulling toen ik in 2015 alsnog begon met het basisjaar Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Met als doel in 5 jaar tijd haptotherapeut te worden.

Haptotherapeut

Ondertussen heb ik in 2017 ook de Medische Basisopleiding afgerond bij Synergos in Amersfoort. In de zomer van 2020 ben ik vervolgens na 5 jaar afgestudeerd als haptotherapeut. Sinds januari 2018 zie ik cliënten in mijn praktijk die kennis willen maken met haptotherapie of haptonomie. In het laatste praktijkjaar van de opleiding, heb ik vervolgens mijn praktijk in Amsterdam Noord verder uitgebouwd. Ik begeleid cliënten met een breed scala van klachten. Hierbij werk ik samen met overige hulpverleners in en buiten Amsterdam zoals psychologen, psychotherapeuten, praktijkondersteuners, huisartsen en psychiaters.

De weg die ik tot dusver heb afgelegd heeft me veel gebracht. Zowel zakelijk als privé. De beweging die is ontstaan door mezelf verder te ontwikkelen, heeft een mooie balans opgeleverd in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het heeft ook gezorgd voor evenwicht tussen mijn ambities en mijn gevoel om met dingen bezig te willen zijn die er in mijn ogen werkelijk toe doen. Als je enkele ervaringen leest, dan bevestigt dat mijn wens om dingen te doen die ertoe doen.

Wat kan ik nog meer over mijzelf vertellen? Als mens ben ik sensitief: soms scherp en soms zacht. Ik ben snel in staat om te achterhalen waar uitdagingen liggen en een spiegel voor te houden. Zowel als haptotherapeut als in mijn werk als coach. Wil je kennismaken en ontdekken wat ik voor jou kan betekenen? Mail of bel me en we maken een afspraak voor een intakegesprek.