Corona update: nieuwe tijden, nieuwe mogelijkheden

Sinds deze week bied ik (AVG-proof) videobellen aan tijdens deze Corona pandemie op verzoek van enkele van mijn cliënten. Hoe je omgaat met veranderingen en de beperkingen van vandaag de dag, vindt zijn oorsprong in onze vroege jeugd. Zie je nieuwe mogelijkheden? Beweeg je mee? Voel je verzet? Ben je bang en verlamt het je? Het wisselt van mens tot mens. Het is niet goed of fout maar wel fijn om bewust te worden.

Virtuele wachtkamer

Ook hoef je voor een sessie niets te installeren op je computer. Je ontvangt als eerste van mij per mail of sms een link en pincode. Click doc, het programma waar ik mee werk, werkt het beste in de Google Chrome browser. Na het invullen van je naam en de pincode die je van mij ontvangt, haal ik je ten slotte op het afgesproken tijdstip uit de virtuele wachtkamer.

Ervaringen

Na testen en de eerste proefsessies, krijg ik intussen mooie reacties terug als ik vervolgens vraag hoe een sessie via beeldscherm ervaren is:

Uiteraard geen vervanging voor “the real thing” maar erg dankbaar dat het kan. In een tijd dat het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Is het fijn om een vertrouwd gezicht te zien die je helpt reflecteren op je gedrag en je gevoelens.

Want contact maken kan op vele manieren. Beeldbellen, wat ik vrijwel dagelijks doe met mijn ouders en mijn zus, brengt bovendien toch een gevoel van echt contact. Doorvoelen via een beeldscherm wat er bij de ander speelt, meevoelen en allebei geraakt worden, het kan wel degelijk en is voelbaar.

Wil je niet wachten?

Tegelijkertijd zijn er voldoende cliënten die de aanraking zo waardevol en effectief vinden, dat ze liever wachten tot deze Corona pandemie over het hoogtepunt heen is. Niets vervangt de werkelijke aanraking. Wanneer je toch vastloopt, je je down, depressief of lusteloos voelt, spanningsklachten hebt of je de behoefte voelt om te reflecteren? Stuur me een app’je en dan maken we een afspraak. Ik bied deze sessies aan tegen een verlaagd tarief.