Wat is haptonomie?

Wil je meer inzicht in hoe jij je beweegt in relatie tot anderen? Vind je het lastig om ruimte in te nemen? Of om grenzen aan te geven? Heb je onvoldoende helder waar jouw verlangens en behoeften liggen? Kun je met anderen lastig delen wat er in jou leeft? Heb je burn-out klachten? Of heb je een andere vraag waarbij het je helpt om voelbaar te krijgen wat je al kunt en wat je anders zou kunnen doen? Dan kan haptonomie mogelijk iets voor jou betekenen.

Haptonomie gaat over het natuurlijke vermogen van de mens om te voelen en te tasten. En daarmee ook om lief te hebben en contact te maken met de mensen om ons heen. Ik denk dat Theo Thijssen dit bedoelde met zijn uitspraak “Het natuurlijk vermogen van de mens is lief te hebben”.

Je lijf vertelt

We zijn allemaal als voelende wezens geboren maar het contact met ons voelen verliezen we soms wanneer we ouder worden. Of als we onder druk komen te staan. Of als we ervaringen hebben opgedaan die ons vermogen om te voelen in de weg zitten. Haptonomie kan ervoor zorgen dat je daar weer contact mee kan maken en je weer luistert naar wat je lijf je vertelt. Je jezelf bewust wordt van je grenzen en deze, in contact met de mensen om je heen, kunt bewaken.

Haptotherapie Vught en Huis van Jonathan hebben een prachtig animatiefilmpje laten maken over wat haptonomie is:

 

Aanmelden

Wil je weten of haptonomie jou iets kan brengen? Bel me voor meer informatie of maak meteen een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.